Albo jesteś len albo "geniusz", masz wszystko napisane w temacie, który podlinkowałem.
Samodzielna naprawa wgnieceń.
Zwiń
X
-
Samodzielna naprawa wgnieceń.
Witam.
Proszę o poradę czy samodzielnie można wykonać takie czary mary jak przedstawia poniżej filmik. Chodzi mi konkretnie o wyciągnięcie wgniotki na tylnej klapie,opalarkę posiadam prąd w garażu też,zastanawiam się tylko, czym spryskuje się po nagrzaniu karoserię? Wygląda że to sprężone powietrze czy może się mylę? No i jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa czy takie podgrzanie nie uszkodzi lakieru? :roll:
Pozdrawiam Andrzej.
-
-
To sprawdzona metoda lecz rzadko stosowana, Używa się do tego gazu można też chlorku (dla sportowców), na zagiętych liniach sprawdza się tylko na elementach z cienkiej blachy. Dla lekkich wgnieceń na płaskim można próbować samemu, z opalarką trzeba uważać by nie zniszczyć klaru.
Jest wiele magicznych metod jak ta http://www.youtube.com/watch?v=5VDA8yIvOJg nie różnią się wiele od Davida Copperfielda, dobrego blacharza nic nie zastąpi."Nie wściskaj gazu w zakręcie jeśli będziesz musiał go odjąć..."
Komentarz
-
-
Ciężko powiedzieć,ja no nigdy samodzielnie nie usuwałem wgnieceń,a już tym bardziej nie w taki sposób jak pokazane jest to na filmiku. Myślę że jednak nie wypali,zawsze pozostanie pewien "niesmak".www.sklepmartec.pl - sklep motoryzacyjny.
Komentarz
-
Komentarz